Makrill eller McGrill?
Man kan inte vara i Bergen utan att äta fisk. Det har vi allihop tagit fasta på. Vi har testat på norska delikatesser såsom fiskpinnar, crabsticks, fiskekakor och inlagd sill. Vadhelst som säljs billigt i mataffärerna. Jag anar dock att Gustaf börjar bli lite trött på sin diet av korv och fiskpinnar för igår i mataffären stod han länge och sneglade bort mot fiskavdelningen. Efter en stund kläckte han ur sig den fantastiska idén att vi borde köpa färsk makrill. Jag var snabbt med på förslaget och med lite hjälp av kvinnan bakom disken hade vi inom kort två fina makrillar inslagna och nerlagda i en korg. På frågan om hon skulle filéa dem åt oss svarade vi glatt nej. Jag menar, det är väl halva nöjet att få filéa själv? Det kanske inte gjordes helt yrkesmannamässigt men kul hade vi. Vi stod i köket i vår lägenhet och gissade oss till hur fisken skulle vilja ha det. Jag skar huvudet av min fisk med en brödkniv medan Gustaf gröpte inälvorna ur sin med en gaffel. Ryggraden fick vi bara bitvis bort och skinnet lät vi sitta kvar då vi glatt slängde fiskstackarna i stekpannan. Kryddor är inget vi har i överflöd här men alla vet väl att basilika är en klassisk krydda ihop med makrill? Efter ett 45 minuter långt och blodigt krig stoltserade jag och Gustaf nöjt ut i vardagsrummet med kokt potatis, sås gjord på rømme och otroligt goda makrillsfiléer. Lätt värt besväret!!
Kommentarer
Postat av: Killen med K!
Hahaha. Vilken gullig story! MERmermermer!
Trackback